Útlevél Nélkül a Föld körül

Útlevél Nélkül a Föld körül

A Körös-Maros Nemzeti Park gerinctelen állatvilága

Új kiállítások a Kállai Ferenc Művelődési Központban

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Október 4. azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is.

Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Háziállataink jólétéről mi magunk tudunk gondoskodni, azonban a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában mi is kivehetjük részünket.

Ezekre az alapelvekre és a Csicsergőben tartott családi programokra építve (beszámolót lásd itt: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=383226736827933&id=102419408242002)

szervezzük következő kiállításunkat és ráépülő programjainkat a Kállai Ferenc Művelődési Központban!

 

A Körös-Maros Nemzeti Parkkal való  együttműködésünk első eredménye, hogy vándorkiállításaik anyagát bemutathatjuk, melyekre interaktív tárlatvezetést kínálunk!

A képek és információs tablók által nyújtott élmények mellé hasznos ismereteket, gyakorlatba átültethető tippeket is adunk!

Csoportok bejelentkezését elérhetőségeinken várjuk egészen 2021. november 26-ig

Ambrus Szilvia

intézményvezető