Gyomaendrődi csillaghullás 2024 (Hullócsillagok megfigyelése)

A "Kívánságok Éjszakája" - Hullócsillagok Megfigyelése

Kedves Csillagászat és égi jelenségek iránt érdeklődők,
Szeretnénk mindenkit meghívni egy varázslatos élményre, a "Kívánságok Éjszakája" elnevezésű eseményre, amely augusztusban, a csillaghullás hónapjában kerül megrendezésre. Ez az alkalom a Perseidák meteorraj találkozásának időszakába esik, amikor a Föld pályája keresztezi ezt az izgalmas meteorrajt.

Az éjszaka nem csak a sötétséget és a félelmeket jelenti, hanem lehetőséget ad arra, hogy együtt, csoportban megfigyeljük és megcsodáljuk az égbolt varázslatos táncát. A hullócsillagok, amelyek a Perseidák meteorrajhoz kapcsolódnak, azt mondják, hogy teljesítik szívünk legtitkosabb vágyait. Az ősi legendák szerint az, aki egy hullócsillagot pillant meg, lehetőséget kap arra, hogy kívánjon valamit, és a vágya a következő egy évben valóra válhat.

Gyertek, és élvezzük együtt az égi jelenséget, miközben belső vágyainkba és reményeinkbe vetett hitünk megerősödik!

Kérjük, hogy hozzatok magatokkal pokrócot és kényelmes ülőalkalmatosságot az éjszakai kényelem érdekében.

Várunk mindenkit szeretettel, hogy együtt ámuljunk az égbolt csillagjainak ragyogásában, és találkozzunk a "Kívánságok Éjszakáján"!

Perseidák meteorraj "Szent Lőrinc könnyei"
Perseidák meteorraj: július 17 - augusztus 24.
Amennyiben az időjárás is kedvezően alakul, óránként átlagosan 10-100 meteor is könnyen észlelhető. Gyakran előfordul, hogy sok percig nem hull egyetlen meteor sem, aztán egy percen belül jön három-négy is. Az égbolton gyakorlatilag bárhol lehet rájuk számítani, de leginkább valahol félúton a zenit és a horizont között, nagyjából 45 fokos magasságban.

Gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör tagok is részt vesznek az eseményen! (Spirituális töltődés)

 

A program változás jogát minden esetben fenntarthatják!

Időpont
-
Helyszín
Csicsergő vizitúra megállóhely és horgásztanya
Cím
5500 Gyomaendrőd, Hármas-Körös folyó